Volledig scherm
© ANP

Weer post in sloot bij De Meern

Opnieuw is gisteren in De Meern post aangetroffen in een sloot en in een weiland, meldt het AD. Afgelopen weekeinde vond een gezin op de fiets ook al zo'n honderd poststukken in een greppel.

Tussen de in totaal honderden stukken zitten vertrouwelijke brieven, bankafschriften en pakketjes met kostbare spullen zoals brillen en postzegels. Een postbode, die in het gebied werkt, is inmiddels op non-actief gesteld. PostNL onderzoekt of hij schuldig is aan het dumpen van de post. Mogelijk volgen ontslag en vervolging.

Sloot
Carla Huijden, de vindster van de eerste lading poststukken, waarschuwde zaterdag al de politie maar kwam een dag later tot de ontdekking dat de post nog steeds bij de sloot lag. Ze stelde de post veilig door deze mee naar huis te nemen. Gistermiddag pas kwam PostNL de stukken bij haar ophalen.

Volgens woordvoerder Marc Potma van PostNL was sprake van een misverstand. Het postbedrijf was niet door de politie op de hoogte gebracht dat Huijden de post naar huis had meegenomen.

Bewoners van De Meern klagen ondertussen over de zeer onregelmatige postbestelling door PostNL. Volgens Potma gaat het juist de goede kant op, maar komt het nu eenmaal voor dat er dagen zijn dat er gewoonweg geen post is voor sommige adressen.

Excuusbrief
Potma: 'Uiteraard betreuren we deze gang van zaken zeer. We gaan proberen de schade te beperken en de gedroogde post, met excuusbrief, te versturen.'

Carla Huijden leverde gisteren ook zelf wat van de gevonden post af bij de geadresseerden. Zo bracht ze een pakketje met brillen naar een opticien.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht