Volledig scherm
PREMIUM
© Marco de Swart

Wees een beetje lief voor de wijkraden nu ze er nog zijn

ColumnPolitiek journalist en columnist Wouter de Heus woont al zijn hele leven binnen de gemeentegrenzen van de stad. Al jarenlang volgt hij de Utrechtse politiek en schrijft hij daar columns over. Dit keer over de dreigende opheffing van de Utrechtse wijkraden

Op de vooravond van de langste dag van het jaar kwamen de voorzitters van de tien Utrechtse wijkraden gisteren in spoedberaad bijeen. Van de 250.000 euro die er jaarlijks voorhanden is om deze adviesorganen te fourneren trekt het nieuwe college 200.000 euro terug. De wijkraden zijn woest.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Aan de Vredenburg 17 opent vandaag de tweede Decathlon in de provincie Utrecht. Met in totaal 3000 vierkante meter en artikelen voor meer dan 65 verschillende sporten, is er voor ieder wat wils. Wethouder Klaas Verschuure is om 11.00 uur aanwezig bij de officiële opening. Klanten kunnen in deze Decathlon afrekenen met de Scan & Go App, en hebben dus geen kassa meer nodig. Ook kun je bestellingen binnen een uur laten thuisbezorgen en online bestelde artikelen binnen dezelfde tijd in de winkel ophalen. Vandaag worden er ook allerlei sportactiviteiten rond de winkel gehouden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht