WERELDRECORD! Met 21 personen op een piano spelen

VideoZe stonden rechts en links van de piano, achter de pianokruk en ze lagen zelfs op tuinstoelkussens bovenóp de piano. Niets was de 21 leerlingen van de Houtense Muziekschool te gek om het wereldrecord ‘tegelijk-muziek-maken-op-1-instrument’ weer terug te krijgen. Als er niet elders op de wereld iemand met hetzelfde idee is geweest, is het nog gelukt ook.

Het oude record van een groep Bosniërs die met twintig man tegelijk een muziekstuk op één piano speelde, sneuvelde in ieder geval. Nu is het afwachten of het Guiness Book of Records het record ook accepteert. 

  1. De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderkamertje in Zuilen
    PREMIUM
    2brothersonthe4thfloor

    De hits Never Alone en Dreams werden door deze broers bedacht op een zolderka­mer­tje in Zuilen

    Met Never Alone en Dreams bestormden de Utrechtse broertjes Bobby en Martin Boer uit Zuilen 25 jaar geleden wereldwijd de hitlijsten. Het sprookje begon op de vierde verdieping van een portiekflat aan de Boelesteinlaan bij moeder thuis. Daar knutselden Bobby en Martin dag en nacht aan muziek. Plakken en knippen, net zo lang tot het lekker klonk. Een kwart eeuw later worden de 2 Brothers on the 4th Floor, met ruim 20 miljoen verkochte platen, maandelijks nog 500.000 keer via Spotify gedraaid. De act staat weer wekelijks op festivals. ,,Het sprookje gaat door.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht