Volledig scherm
. © Groen aan de Buurt

Werkhoven start met pilot ‘Groen aan de Buurt’

Wie uit Werkhoven graag een vlindertuin of nieuw fietspad in zijn omgeving wil, krijgt nu de kans om dat plan uit te voeren. Op 3 oktober begint daar de pilot ‘Groen aan de Buurt.’

De pilot liep al eerder in andere plekken in de regio Utrecht. Daar kwamen projecten uit als de Cremertuin in Utrecht en de buurttuin Cirkeltje rond Nieuwegein. De proef werkt als volgt: de gemeente en een aantal bewoners uit de omgeving organiseren avonden waar mensen uit de omgeving kunnen hun ideeën over het landschap kunnen delen. 

Wat willen bewoners graag zien in het landschap? Hebben zij al ideeën die ze graag willen uitvoeren in of rond het dorp? Hoe kan het groener en aantrekkelijker? Hieruit ontstaan werkgroepen. Deze worden vanuit het project geholpen om de ideeën om te zetten naar concrete plannen. De bewoners kunnen dan zelf aan de slag om de plannen uit te voeren.

Gezond en groen

De gemeente Bunnik en de provincie Utrecht hebben geld beschikbaar gesteld voor het project. ,,Wij streven met onze inwoners naar een gezond en groen Werkhoven, vertelt Judith van Putten, groenbeheerder bij de gemeente Bunnik. ,,We geven bewoners met Groen aan de Buurt dan ook graag de ruimte om met eigen ideeën voor hun buurt aan de slag te gaan."

De eerste ideeënavond vindt plaats op 3 oktober om 19.30 uur in de Delteykschool in Werkhoven. Naast de ideeën van bewoners, geven projectmedewerkers een aantal inspirerende voorbeelden en mogelijkheden. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht