Volledig scherm
Het huis van boer Gert in 't Goy. Bij de brand op 6 juni stortte een deel van het dak in. © AD

Werkhovense boer Gert S. in voorarrest vanwege brand in woning ’t Goy

De Werkhovense boer Gert S. zit op dit moment in voorarrest vanwege de brand die in juni van dit jaar in één van zijn panden aan het Groenedijkje in ’t Goy in de gemeente Houten heeft gewoed. S. zal nog tot 25 september in de penitentiaire inrichting in Nieuwegein verblijven. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

De brand, die op 6 juni in de woning op het terrein woedde, was de zesde uit een reeks branden op het terrein van S. De eerdere branden woedden op zijn voormalige boerderij in Werkhoven, tussen 25 oktober en 1 december vorig jaar. Bij de laatste brand, die in de middag ontstond in zijn huis in ’t Goy, stortte een deel van het dak van de woning in. Het OM bevestigt nu dat Gert S. in voorarrest zit vanwege deze laatste brand. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht. Het onderzoek naar de overige vijf branden loopt ondertussen ook nog. 

Het OM laat weten dat S. al sinds 10 juli in voorarrest zit. Eind juli hoorde hij dat zijn voorarrest met 60 dagen, tot 25 september, verlengd werd. Het OM laat weten dat de keuze om S. langer vast te houden is gemaakt om tijdens het onderzoek de ‘vinger aan de pols’ te kunnen houden. Wat er na 25 september gebeurt is nog niet duidelijk.

Net na de laatste brand liet S. weten niet thuis te zijn toen het noodlot toesloeg. Zijn ex-vrouw en de moeder van zijn kinderen, bevestigde dit destijds. Nu laat ze in een reactie aan AD Utrechts Nieuwsblad weten dat ze het ‘verschrikkelijk’ vindt dat hij vast zit. „Voor mij is en blijft hij onschuldig. Hij was niet eens aanwezig tijdens de laatste brand in ‘t Goy.” 

Kort na de vijfde brand werd S. al door de politie aangehouden. De onderzoeksrechter besloot daarna dat er onvoldoende bewijs bestond om hem nog langer vast te houden voor betrokkenheid bij de branden. De branden op de grond van S. leidden tot een miljoenenschade. Loodsen, schuren en het woonhuis werden getroffen, tientallen koeien kwamen om het leven. S. is naar aanleiding van de branden failliet verklaard. De advocaat van S., Sidney Smeets, wil niet reageren. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht