Volledig scherm
Bij metaalbedrijf SAB in IJsselstein leggen de werknemers morgen het werk neer. © Google Maps

Werknemers metaalbedrijf SAB uit IJsselstein gaan 2 dagen staken

Een deel van de circa 150 werknemers van metaalbedrijf SAB, met vestigingen in Nieuwegein en IJsselstein, legt vanaf morgen 48 uur lang het werk neer. Het personeel wil een betere cao.

Het is al de derde keer dat SAB, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gevels, in staking gaat. De actie maakt deel uit van een lange reeks van stakingen, waar volgens vakbond FNV ‘duizenden metaalwerkers door heel Nederland’ aan meedoen. Eerder deze week staakten onder meer ook de medewerkers van Polynorm uit Bunschoten. 

De staking begint morgen vanaf 06.00 uur bij de vestiging van SAB aan de Productieweg in IJsselstein. Daar schrijven de stakers zich officieel in. Daarna trekken ze in een mars naar de McDonald’s.

De vakbonden eisen onder andere een jaarlijkse loonstijging van 3,5 procent, met een minimum van duizend euro per jaar, en goede voorstellen om werk en privé te kunnen combineren. De FNV waarschuwt dat de stakingen in de metaalsector  ‘steeds langduriger’ worden en pas stoppen op het moment dat er een goede cao ligt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht