Aanvoerder Rodney Sneijder had het op zijn heupen tijdens de oefenwedstrijd van DHSC tegen Al-Gharafa. Hij scoorde drie keer.
Volledig scherm
Aanvoerder Rodney Sneijder had het op zijn heupen tijdens de oefenwedstrijd van DHSC tegen Al-Gharafa. Hij scoorde drie keer. © ANP

Wesley ziet hoe broertje Rodney Sneijder hattrick maakt tegen oude club uit Qatar

DHSC oefende gisteravond op sportcomplex Zoudenbalch tegen het Qatarese Al-Gharafa. Onder toeziend oog van Wesley Sneijder werd het 6-1 voor de Utrechters. Broertje Rodney maakte de derde, vierde én zesde goal.

Wesley Sneijder is aan beide clubs nadrukkelijk verbonden. De Utrechter stond tot deze zomer onder contract bij de club uit het Midden-Oosten, bij DHSC is hij kind aan huis. De recordinternational speelde in de jeugd bij DOS, een van DHSC’s voorgangers, en heeft nu als geldschieter een cruciale rol bij de club. Niet voor niets is pas het sportcomplex van de club naar hem vernoemd. 

De naam Sneijder opent veel deuren, realiseert DHSC-voorzitter Hans Berrens zich. ,,Wesley is de perfecte ambassadeur, we hebben echt mazzel dat we hem in ons midden hebben.”

Tijdens de afgelopen winterstop werd de club uit Ondiep op kosten van Wesley uitgenodigd in Qatar. Ook toen speelden DHSC en Al-Gharafa tegen elkaar, alleen deed Wesley zelf niet mee vanwege een blessure. De wedstrijd eindigde toen in 1-1. Gisteren deed Sneijder ook niet mee, om de simpele reden dat hij gestopt is met profvoetbal.

Wesley Sneijder was ook aanwezig, als oud-speler van beide clubs.
Volledig scherm
Wesley Sneijder was ook aanwezig, als oud-speler van beide clubs. © ANP

Excuses

Al-Gharafa is voor een trainingskamp in het land en hoewel het eerst niet in het schema paste, regelde Sneijder op het laatste moment toch een oefenduel. Berrens: ,,Eigenlijk zouden we vrijdag een andere tegenstander treffen, maar die hebben we afgezegd. Ik heb duizend keer excuses gemaakt, maar dit is toch wat mooier. Al-Gharafa is een profclub uit een groot voetballand.”

Binnenkort speelt DHSC ook een wedstrijd tegen de oud-internationals van Oranje, ook mogelijk gemaakt door Sneijders ingangen. ,,Dat is voor DHSC fantastisch”, zegt Berrens namens de club die zich sinds deze zomer hoofdklasser mag noemen. ,,Het zijn allemaal cadeautjes. De club wordt mede door Wesley steeds aantrekkelijker. Spelers melden zich bij ons aan, omdat ze merken dat er iets gebeurt.”

Berrens hoopt dat in de toekomst nog meer ‘cadeautjes’ uit de Sneijder-koker komen. ,,Wesley heeft overal contacten, ook bijvoorbeeld bij Real Madrid. Je weet nooit hoe een koe een haas vangt, misschien komen zij ook wel een keer naar Nederland.”

Rodney Sneijder.
Volledig scherm
Rodney Sneijder. © Foto Ruud Voest

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht