Volledig scherm
Huib Veldhuijsen © AD

Wethouder IJsselstein Huib Veldhuijsen stapt op

In IJsselstein is wethouder Huib Veldhuijsen (VVD) opgestapt. Hij voelt zich onvoldoende gesteund in zijn aanpak van de ambtelijke samenwerking met Montfoort.

Directe aanleiding voor zijn vertrek is vernietigende kritiek in een recente commissievergadering waarbij de oppositie aangaf geen vertrouwen meer in Veldhuijsen te hebben. In een persbericht laat de wethouder weten zijn verantwoordelijkheid te nemen ‘omdat hij niet wil dat het terugkijken op de timing van het proces, een uiteindelijk raadsbesluit in de weg zit’.

De ambtelijke samenwerking tussen IJsselstein en Montfoort levert geen tekort op. Wel vallen de verwachte voordelen voor IJsselstein de komende drie jaren 576.000 euro per jaar lager uit dan was voorzien, werd onlangs duidelijk. Dat bericht kwam nadat er commotie was ontstaan over een te verwachten miljoenentekort.

Veldhuijsen zal de lopende zaken blijven behartigen tot hij deze aan zijn opvolger heeft overgedragen.

Veldhuijsen kwam in 2006 in de gemeenteraad voor de VVD. Sinds 2014 was hij wethouder. Wethouder Veldhuijsen had naast bedrijfsvoering, economische zaken, ruimtelijke ordening, stadsmarketing en mobiliteit in zijn portefeuille.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht