Ina Grimbel en Jan Giesbers zijn initiatiefnemers van een klaaroversysteem op de kruising Everard Meijsterlaan/Franz Schubertstraat in Oog in Al om schoolkinderen op een veilige manier de drukke fietsstraat over te krijgen.
Volledig scherm
Ina Grimbel en Jan Giesbers zijn initiatiefnemers van een klaaroversysteem op de kruising Everard Meijsterlaan/Franz Schubertstraat in Oog in Al om schoolkinderen op een veilige manier de drukke fietsstraat over te krijgen. © Marnix Schmidt

Wethouder Lot van Hooijdonk kruipt in de huid van klaar-overs in Oog in Al

Wethouder Lot van Hooijdonk gaat aan de slag als klaar-over. Tijdelijk dan, want morgen is de Utrechtse wethouder present als een groepje ouders uit Oog in Al in de ochtendspits de zebrapaden op de Everard Meijsterlaan gaat beveiligen.

De Meijsterlaan is onderdeel van een doorgaande fietsroute vanuit Leidsche Rijn, via de Dafne Schippersbrug, naar Lombok en het stadscentrum. Met name ’s morgens, vlak voor de scholen beginnen, is het voor kinderen uit de wijk lastig om veilig over te steken vanwege de stroom fietsers die passeert. 

Omdat zowel fietsers als automobilisten niet stoppen om de schoolgaande jeugd over te laten steken, besloot een aantal ouders van de St. Dominicusschool in actie te komen. Ze bemensen voortaan gewapend met spiegelei en gele hesjes dagelijks de zebrapaden. Natuurlijk is het doel dat oversteken makkelijker en veiliger wordt.

Morgenochtend is de aftrap in het bijzijn van Van Hooijdonk (wethouder mobiliteit en wijk West). Zij wil met haar aanwezigheid benadrukken dat de gemeente het ouderinitiatief steunt. De gemeente wil kijken of de klaar-over-aanpak werkt en of er eventueel aanvullende maatregelen nodig zijn. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht