Wethouder wil portaal om ongevallen viaduct Prins Hendriklaan te voorkomen

VideoWethouder Lot van Hooijdonk gaat een idee uitwerken voor een portaal om de aanhoudende ongevallen bij het viaduct van de Prins Hendriklaan onder de Waterlinieweg door het hoofd te bieden. Dat zei de wethouder toe na mondelinge vragen van de VVD en de ChristenUnie.

Begin deze week was het voor de zoveelste keer raak onder het viaduct: een hoge bus reed zich klem, met forse schade tot gevolg. Zowel aan het voertuig als aan het viaduct. In de straat staan verkeersborden die meermaals waarschuwen dat de maximale doorrijhoogte 2.40 meter is, maar dit voorkomt niet dat te hoge voertuigen zich kapot rijden tegen de tunnel.

Volledig scherm
. © AD

Al eerder werd het probleem door de VVD aangekaart in de gemeenteraad. Van Hooijdonk liet het uitzoeken door verkeerskundigen en die oordeelden dat het plaatsen van extra borden en een instructie aan bezorgers van een grote supermarktketen afdoende zou moeten zijn. Maar volgens de VVD en de ChristenUnie blijkt dit niet afdoende, omdat er daarna weer veel aanrijdingen zijn geweest. 

Zijstraat

Van Hooijdonk gaf in antwoord op de vragen aan een idee uit te willen werken voor een portaal, waaraan waarschuwingen gehangen kunnen worden. Eerder had ze dit niet gedaan, omdat een zijstraat te dicht op het viaduct zit. Het portaal moet nog voor de zijstraat komen. De busjes die dan uit de zijstraat komen kunnen alsnog tegen het viaduct aankomen, maar de meeste busjes zijn doorgaand verkeer.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht