Volledig scherm
Een rechter en een griffier aan het werk in de rechtbank van Utrecht. © Rechtbank Midden-Nederland

Wie interviewt voor het AD de belangrijkste Utrechtse rechter?

OproepWil je misschien rechter worden? Of advocaat? Of wil je gewoon weten waarom een rechter iemand vrijspreekt of juist een hele zware straf geeft? Samen met het AD kunnen enkele basisscholieren daarover volgende week woensdag een rechter interviewen.

En het is niet zomaar een rechter: rechtbankpresident Geert Lycklama à Nijeholt heeft zijn drukke agenda volgende week woensdagmiddag leeg geveegd om één of twee scholieren te ontvangen voor een interview.

Laat ons in het kort weten waarom je graag eens met een rechter zou willen praten en welke vragen je zou willen stellen en ga met het AD mee naar de rechtbank in Utrecht om de rechter te interviewen. Er komt een verhaal in de krant en we maken er een mooie video van.

Volledig scherm
Rechter Geert Lycklama à Nijeholt. © rechtbank Midden-Nederland

Samen met een verslaggever van het AD bereid je het interview op de redactie van het AD Utrechts Nieuwsblad voor. Daarna gaan we op woensdagmiddag 20 september naar het rechtbankgebouw aan het Vrouwe Justitiaplein voor het interview met de belangrijkste rechter.

Zaterdag 30 september kan iedereen een kijkje nemen bij de rechtbank. Je kunt dan een nagespeelde rechtszaak bekijken en de cellen in het gebouw zien.  

Reageren? Mail je reactie naar: un.reageren@ad.nl 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht