Volledig scherm
© ANP/AD

Wieler- en hardlooptocht voor goed doel start en finisht op het Domplein

De achtste editie van het evenement HomeRide en HomeRun start zaterdag op het Domplein in Utrecht. Tijdens deze 24 uur durende en 500 kilometer lange tocht halen deelnemers geld op voor Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen.

Een Ronald McDonald Huis wil er met het geld voor zorgen dat zieke en zorgintensieve kinderen hun ouders altijd zo dicht mogelijk bij zich kunnen hebben. En daar is geld voor nodig, weet de organisatie. Aan het tweedaagse goede doel doen ruim 900 amateurwielrenners en hardlopers mee.

Dag en nacht

Na de start in Utrecht, op zaterdag 23 juni, fietsen de deelnemers  via de Ronald McDonald Huizen in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Tilburg, Nijmegen en Utrecht over 500 kilometer in een dag en een nacht, terug naar Utrecht. De hardlopers leggen in 24 uur 240 kilometer af. Zij lopen langs de Ronald McDonald Huizen in Utrecht en Rotterdam. De wielrenners en hardlopers kruisen elkaar in Rotterdam en Den Bosch, en finishen op zondag 24 juni samen op het Domplein in Utrecht. Beide routes zijn in de vorm van een hart door Nederland.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht