Volledig scherm
Tijdens de Tourstart showden de vrijwilligers (Tourmakers) hun outfit in het Spoorwegmuseum. Voor de Vuelta zijn nu ook 1000 vrijwilligers nodig. © De Jonge Angeliek

Wielerfan? Vuelta Holanda zoekt nog 1000 vrijwilligers

Vuelta2020De organisatie van La Vuelta Holanda zoekt duizend vrijwilligers die willen helpen om het internationale wielerevenement in 2020 tot een succes te maken. 

De organisatie werft de vrijwilligers samen met de 34 doorkomstgemeenten van de drie etappes die de Ronde van Spanje volgend jaar aandoet in Nederland. ,,We hebben veel leuke, verschillende functies voor iedereen die dit feest wil meebeleven”, aldus Karin Kenter van EventMakers. Het gaat onder meer om evenementregelaars voor langs het parcours, promotiemedewerkers en mensen die bezoekers de weg wijzen. EventMakers is het landelijke platform voor vrijwilligers in sportevenementen en verzorgt het vrijwilligersmanagement voor La Vuelta Holanda.

Stille krachten

Wethouder Klaas Verschuure: ,,Utrechters steken graag de handen uit de mouwen. Dat hebben we ook gezien bij de Giro d’Italia (2010) en de Tour de France (2015), de vrijwilligers vormden de stille krachten voor en achter de schermen. Ik heb er alle vertrouwen in dat de komende maanden veel mensen zich zullen aanmelden als vrijwilliger, zodat La Vuelta Holanda ook echt een feest kan worden voor en door Utrechters.”

De mensen die gaan helpen om het evenement tot een succes te maken krijgen een kledingpakket, gratis eten en drinken tijdens hun werkzame dagen en natuurlijk een mooie leerzame ervaring. Ze moeten minimaal 16 jaar zijn en ten minste twee dagen beschikbaar zijn. Verder verwacht de organisatie een servicegerichte instelling, liefde voor de sport en de motivatie om alle bezoekers en wielrenners een onvergetelijke tijd te bezorgen. Aanmelden kan via www.lavueltaholanda.com/vrijwilligers

In Utrecht zijn de eerste vrijwilligers deze week al begonnen. Een promotieteam staat op de kampeerbeurs bij de Jaarbeurs om mensen te enthousiasmeren voor het activatieprogramma. 

De Vuelta is op 14, 15 en 16 augustus in ons land. De wielerronde staat nog wel op een lijst van evenementen die in verband met het nieuwe stikstofbeleid mogelijk niet doorgaan, maar de organisatie gaat daar niet van uit. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht