Volledig scherm
Wijkagent Julian Steenbeek reanimeerde deze man vier keer. © Julian Steenbeek

Wijkagent reanimeert man vier keer: ‘Heel bijzonder om hem springlevend te zien’

Wijkagent Julian Steenbeek uit Maarssenbroek heeft afgelopen november vier keer een man gereanimeerd die onwel was geworden. Gisteren kwam hij weer in contact met hem. ,,Heel bijzonder om iemand die je levenloos hebt meegemaakt weer springlevend te zien.”

Via een bericht op Facebook doet de wijkagent zijn verhaal. Hij vertelt dat hij afging op een melding van een onwelwording. Dat doet de politie vaker, omdat zij soms eerder te plaatse kunnen zijn dan de ambulance en er zo snel mogelijk met de reanimatie begonnen kan worden.

Quote

Het is heel bijzonder om iemand die je hebt gereani­meerd en dus levenloos hebt meegemaakt weer springle­vend te zien

Julian Steenbeek, wijkagent

Toen Steenbeek ter plaatse kwam, was de bewoner aanspreekbaar en leek er niet zoveel aan de hand. Maar toen hij en het inmiddels aangekomen ambulancepersoneel met hem in gesprek waren, viel de man weg. Terwijl de ambulance het een en ander voorbereidde, begon Steenbeek met de reanimatie. Na drie minuten kwam de man bij. ,,Hij begon te praten alsof er niets gebeurd was.”

Maar dat duurde niet lang. Het hart van het slachtoffer stopte weer en Steenbeek hervatte de reanimatie. Na enkele minuten kwam de man opnieuw bij, maar ook daarna viel hij weer weg. Dit herhaalde zich nog twee keer, al had de laatste keer een minder goed resultaat en is hij uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis gebracht. ,,Gelukkig wel met hartslag.’’

Springlevend

De wijkagenten weten na zo’n ongeval vaak niet of de persoon het heeft overleefd, omdat het ziekenhuis in verband met privacy geen gegevens mag delen. ,,Het is dus altijd maar de vraag of een slachtoffer uiteindelijk bij is gekomen en zo ja, hoe?’’

Gisteren werd Steenbeek om een andere reden naar hetzelfde adres gestuurd en trof daar de man aan die hij vier keer had gereanimeerd. ,,Het is heel bijzonder om iemand die je hebt gereanimeerd en dus levenloos hebt meegemaakt weer springlevend te zien. Wat hebben we een mooi beroep.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht