Volledig scherm
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij het Koningsdagconcert in Theater Flint in Amersfoort op 15 april. © ANP

Willem-Alexander en Máxima komen samen naar Culemborg om met jongeren te praten

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op woensdag 29 mei 2019 een streekbezoek aan Rivierenland. Ze doen dan naast Culemborg ook Opheusden, Tiel en Geldermalsen aan.

In Culemborg zijn jongeren het gespreksthema én gesprekspartner. Tijdens de ontmoeting met jongeren en hun begeleiders van gemeente, politie en jeugdzorg wordt gepraat over de jeugdproblematiek in Nederlandse steden en de op maat gemaakte aanpak waarmee Culemborg zijn jeugd weer op weg helpt. Het streekbezoek eindigt op de Markt met een optreden van leerlingen van de twee plaatselijke middelbare scholen.

Boomziekten

Willem-Alexander en Máxima komen ’s morgens eerst naar Opheusden. Daar bezoeken ze het Tree Centre Opheusden (TCO) en laanboomkwekerij Volentis. Tijdens een rondgang door de laanboomkwekerij krijgt het koninklijk paar uitleg over innovaties op het gebied van enten, telen, rooien en bestrijden van boomziekten en spreken zij onder meer met studenten van vmbo Helicon.

In Tiel staat Transportbedrijf Vonk op bedrijvenpark Medel op het programma. Vervolgens spreken ze met medewerkers en vertegenwoordigers van de Logistieke Hotspot Rivierenland en leerlingen van opleidingsinstituut ROC Rivor over ondernemen, innovatie, onderwijs en samenwerking. In Geldermalsen wachten de peren in de proeftuin van Koninklijke FruitMasters op de Oranjes.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht