Wilma heeft zich laten afsluiten van de gaslevering in haar woning . Zij heeft een oplossing voor alternatieve verwarmingen met waxinelichtjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma heeft zich laten afsluiten van de gaslevering in haar woning . Zij heeft een oplossing voor alternatieve verwarmingen met waxinelichtjes. © Foto Ruud Voest

Wilma (61) heeft haar gaskraan laten afsluiten: ‘Ik kan geen 700 euro per maand aan gas betalen’

Niet meer douchen, maar jezelf wassen vanuit een emmer. Geen aardappels op het fornuis, maar uit de magnetron. En de woonkamer verwarmen met waxinelichtjes. Wilma Maree (61) heeft in haar huis het gas laten afsluiten. ,,Ik kan geen 700 euro per maand aan gas betalen.”

131 reacties

 • Oosterwijk

  4 maanden geleden
  Wat een paniekreactie. Verwarming hoeft nog lang niet aan en straks laag, Kort douchen en gewoon koken op gas (is maar 5% van het gebruik). Waxinelichtjes en bloempot is geen goede combi.
 • Dorien Snijders

  4 maanden geleden
  Wat jammer dat ze stopt met haar winkel. Ontzettend lieve vrouw en ik koop graag bij haar. Wat vervelend om te lezen, dat het voor de gewone ondernemer niet meer rendabel is om een leuke winkel te hebben. Ik hoop dat ze snel wat nieuws vindt.
 • Jackie Baas

  5 maanden geleden
  Precies M Kok, in september 2021 werd de gasprijs al 4x zo hoog en de electriciteitprijs 2x zo hoog. Oorlog begon pas 24 februari 2022.
 • Ton Verkerk

  5 maanden geleden
  Bij het verwarmen met waxinelichtjes bestaat een reëel gevaar op grote steekvlammen en zelfs explosies. Bij uitblazen of uitwaaien kunnen zich parafinedampen ophopen onder de omgekeerde bloempotten. Parafine bestaat uit lange keten koolhydraten die bij verhitting afgebroken worden in een mengsel van korte keten koolhydraten die makkelijk ontbranden. Zijn de waxinelichtjes uit wacht dan 5 minuten en blaas dan eerst de bloempotten heel goed door voordat je ze weer opnieuw aansteekt.
 • de Groot

  5 maanden geleden
  Een schande van de regering dat dit moest gebeuren voor deze mevrouw er zullen er nog wel veel meer volgen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht