Volledig scherm
PREMIUM
Nooit sprak Wim een kwaad woord over iemand en in zijn werk liet hij nooit een steek vallen. © Privealbum

Wim Swart zorgde dat altijd alles werkte op het kerkhof. Op zijn eigen uitvaart deed het geluid het niet

In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het verhaal achter een familiebericht. Deze keer het levensverhaal van Wim Swart (1931 – 2019). Drie A4-tjes zijn nodig om al zijn werkzaamheden voor de Mariakerk in De Meern op te schrijven. De PTT-man deed zijn werk met uiterste precisie.

Veel concreter kon het gemis van Wim Swart niet worden. Op het rooms-katholieke kerkhof in De Meern had hij er altijd voor gezorgd dat bij begrafenissen de geluidsinstallatie het keurig deed. Nu, tijdens zijn eigen uitvaart, liet de apparatuur het afweten. Dat was Wim niet overkomen, hoorde je mensen denken. Hij zou van tevoren voor de zekerheid nog de batterij hebben verwisseld, ook al was dat misschien helemaal niet nodig geweest. Onbedoeld gaf het technisch mankement de herinneringen aan Wim een extra lading. Met veel dankbaarheid en dienstbaarheid schonk hij bijna al zijn vrije tijd aan de kerk.

  1. De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavirus: ‘Heel heftig’
    PREMIUM

    De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavi­rus: ‘Heel heftig’

    Twintig leerlingen en twee leraren van de Stichtse Vrije School in Zeist zijn maandagavond ‘gevlucht’ voor het coronavirus in Italië. Zij gingen zaterdagochtend op uitwisseling in het dorpje Colle vlak bij Florence, maar stapten 36 uur later alweer in de eerste nachttrein terug. Fenne Kouwenberg (16) is een van die leerlingen. ,,Veel mensen zijn bang dat zij het virus nu ook hebben.’’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht