Links, in witte jas, wethouder Hans Mieras. Rechts, met roze overhemd, projectleider Maarten van der Zwan van Cordeel.
Volledig scherm
Links, in witte jas, wethouder Hans Mieras. Rechts, met roze overhemd, projectleider Maarten van der Zwan van Cordeel. © Cordeel / Frank Hanswijk

Winkelcentrum Kwinkelier in Bilthoven krijgt een Lidl en een metamorfose

Er komt een Lidl in de Kwinkelier in Bilthoven. Deze week start de vernieuwing van de tweede fase van het jarenlang verloederde winkelcentrum.

De zes winkelpanden aan het grote plein tussen Hartmann Optiek en de Albert Heijn worden opnieuw gebouwd. Een van de winkels is het pand waar de Lidl zich in zal vestigen. Deze komt naast de Albert Heijn aan het Kwinkelierplein.

Met de komst van de Lidl ontstaat er voor de inwoners van Bilthoven en omgeving een supermarktaanbod van 4.000 m2 voor de inwoners van Bilthoven en omgeving. Ook komt er aan het Kwinkelierplein een nieuwe Anna van Toor-winkel. Naar verwachting worden de winkels aan het einde van het jaar opgeleverd.

Rolpad

Er wordt in Bilthoven ook begonnen met de werkzaamheden aan de parkeergarage. De gehele garage zal in verschillende bouwfasen worden vernieuwd en uitgebreid. Volgend jaar wordt een nieuwe inrit gemaakt achterin de Kramsvogelhof en komt er een rolpad vanuit de parkeergarage.

Ook het tweede deel van het zogenoemde Kronkelstraatje zal worden vernieuwd. Het eerste deel is enkele jaren geleden al onder handen genomen. Dertien winkelpanden kregen daarbij een make-over. Dat gold voor zowel de buitenruimten als de puien en opbouw van de panden. Het tweede deel van het Kronkelstraatje wordt naar alle waarschijnlijkheid in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.

Dorps karakter

De Kwinkelier krijgt een volledige metamorfose. Hiermee moet de grote leegstand teruggedrongen worden. De renovatie moet De Kwinkelier een dorps, intiem karakter geven.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht