Volledig scherm
© ANP

Winkeliers Wijk bij Duurstede openen winkels op zondag halfuur te vroeg

Tot ongenoegen van de politieke partij PCG in Wijk bij Duurstede opent een aantal winkeliers op zondagmiddag de deuren van hun winkels al om 12.00. Dat mag pas vanaf 12.30 uur. Raadslid Jan-Dirk de Bruijn van de christelijke partij PCG wil dat burgemeester en wethouders de winkeliers die zich niet aan de afspraak houden, terugfluiten.

Anderhalf jaar geleden besloot de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede tot 52 koopzondagen. Winkeliers kregen daarmee de vrijheid om hun winkels net zo vaak te openen op zondag als zij willen. Wel was afgesproken dat de winkels tot 12.30 uur dicht zouden blijven, opdat kerkgangers in alle rust huiswaarts zouden kunnen gaan na hun kerkbezoek.

‘Zwarte dag’

De PCG was en is als enige politieke partij tegen koopzondagen in Wijk. PCG-wethouder  Hans Marchal noemde 24 april 2018, de dag waarop de gemeenteraad het besluit nam, ‘een zwarte dag’. Hij zei: ,,Ik word er verdrietig van maar menselijkerwijs zijn de koopzondagen niet langer tegen te houden. Ook al ben ik ervan overtuigd dat koopzondagen voor Wijk geen goede zaak zijn. Zeker niet voor al die winkeliers met een kleine winkel die nu gedwongen worden ook open te gaan. Enkel en alleen omdat de supermarkten maar doordrammen.’’

De Bruijn wil dat het college er voor zorgt dat winkeliers zich voortaan wel houden aan de afspraak van 12.30 uur.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht