Volledig scherm
Artist’s impression van de winkelpromenade onder het station. © Foto URBN6

Winkels station Vaartsche Rijn gaan snel open

Het heeft even geduurd, maar de winkels onder station Vaartsche Rijn in Utrecht gaan begin november echt open. De huurders van de winkelpanden, Coop Vandaag, het Smaakstation en Bike2Go hebben de sleutel gekregen. De laatste winkelruimte is nog beschikbaar voor verhuur.

De winkels onder het station zouden al enkele jaren eerder opengaan, maar na de oplevering van het nieuwe station Vaartsche Rijn in 2014, duurde het nog ruim twee jaar voordat de eerste trein er stopte. De rechter oordeelde dat de sporen niet stil genoeg waren, waardoor Vaartsche Rijn er verlaten en ongebruikt bijlag.

Inmiddels is De Poort van de Stad al enige tijd in gebruik, maar de Uithoflijn zal er voorlopig nog niet voorbijrijden, want ook dit project loopt vertraging op door problemen met de spoorconstructie.

Coop Vandaag is met 680 vierkante meter oppervlakte de grootste van de vier winkels onder het station. De super heeft er gezelschap van lunchroom Smaakstation en de fietsenwinkel Bike2Go. 

Toplocatie

JB Retail BV, de Utrechtse specialist in verhuur van winkelpanden op toplocaties, verwacht veel van de nieuwe winkelpromenade. Jeroen Brouwer van JB Retail: ,,De Westerkade is een doorgaande fietsroute met nu al achtduizend fietsers per dag. Ook lopen al veel voetgangers vanuit de Dichterswijk en Rivierenwijk naar de populaire uitgaansgebieden Ledig Erf  en Rotsoord. Dat zal de komende jaren door woningbouw alleen maar toenemen. Het aantal in- en uitstappers op het station zal volgens de NS de komende jaren stijgen naar zes- tot achtduizend per dag. 

Daarnaast zal de sneltram naar De Uithof ook nog zo’n drieduizend reizigers per dag vervoeren. Ook de grote fietsenstallingen en de parkeergarage zorgen voor extra bezoekers in het gebied.’’  

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht