Volledig scherm
Inge en Willy Olink in de bakkerij. © AD/Marnix Schmidt

Winnaar AD Oliebollentest slachtoffer van kluisroof

De winnaar van de AD Oliebollentest 2012, bakkerij Olink uit Maarssen, is het slachtoffer geworden van een brutale roof. Gisterennacht haalden inbrekers de kluis kluis weg uit het bedrijf. Veel geld maakten ze niet buit, want bollenbakker Willy Olink had de omzet van de afgelopen dagen al naar de bank gebracht. Daardoor bleef de euforie na een fantastisch weekend overeind.

Bakker Willy Olink en zijn vrouw Inge zagen gistermorgen tot hun grote schrik dat de deur van hun bakkerij in Maarssen openstond en sporen van inbraak vertoonde. 'We hebben meteen de politie gebeld en aangifte gedaan. Die zijn een onderzoek gestart, maar over de daders is nog niets bekend. Een domper na zo'n fantastisch weekend', vertelt Inge Olink in het Algemeen Dagblad.

Na het winnen van de AD Oliebollentest kwamen de klanten van heinde en ver naar Maarssen om een bolletje te kopen. 'Om vijf uur 's ochtends stond er al een rij van een half uur', zegt Olink. 'Wat een eer!' Willy en Inge verkochten ruim 100.000 oliebollen, en verdubbelden zo hun omzet. Het geld van het topweekend werd snel gestort.

'Veel geld is er dus niet verdwenen', aldus de Olinks. Ze laten zich door de roof dan ook niet uit het veld slaan. 'Het was keihard werken maar het team was geweldig. Samen hebben we gelachen en gehuild, kippenvel!' Behalve duizenden liefhebbers bracht ook oliebollenkoning Richard Visser, uit Rotterdam, een bezoek aan de bakkerij.

Na acht eerder overwinningen moest Visser het dit jaar met een tweede plek stellen. Het mocht de pret niet drukken. Hij en Olink wisselden ervaringen en tips uit.'Naast de naamsbekendheid hebben we ontzettend veel positieve reacties gekregen.' Het bezoek van het inbrekersgilde doet daar niets aan af.

Vandaag gaat de bakkerij, na een grote schoonmaak, gewoon weer open. 'We hebben Maarssen op de kaart gezet', aldus een trotse Olink.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht