Volledig scherm
© Buurauto+

Winnaars Smart Mobility Challenge gaan met 40.000 euro naar huis

Een dienst waarbij vrijwilligers ouderen met elektrische buurtauto's daarheen brengen waar ze willen, is één van de winnaars van de Smart Mobility Challenge. Die wedstrijd werd mede georganiseerd door de Economic Board Utrecht.

Buurauto+ zet daarvoor de ongebruikte uren van de gedeelde elektrische Buurauto’s in, die al in vier gemeentes, waaronder Amersfoort, in gebruik zijn. Vrijwilligers uit de wijk kunnen hulpbehoevende wijkbewoners overal naar toe brengen in de deelauto, zonder dat zij zelf een eigen auto nodig hebben of hun eigen auto hoeven te gebruiken. De maatschappelijke relevantie van Buurauto+, dat de overcapaciteit van elektrische deelauto’s benut voor ouderen, kon de jury wel waarderen. 

Innovativiteit

Ook een manier om fiets- en fietsparkeergedrag te meten viel in de prijzen. Schwung werd door de jury positief beoordeeld op innovativiteit en tegelijkertijd uitvoerbaarheid. 

Met de Smart Mobility Challenge 2017 daagden Economic Board Utrecht (EBU), het Ministerie van Economische Zaken en Goedopweg de afgelopen maanden bedrijven uit om met slimme oplossingen te komen op het gebied van mobiliteit en open data. De winnaars krijgen 40.000 euro om hun ideeën tot uitvoering te brengen.

Ontvang elke ochtend handige info en nieuws van onze redactie!

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht