Volledig scherm
De huidige Wittevrouwensingel. © Google Maps

Wittevrouwensingel en Maliesingel in Utrecht worden breder en groener

De Utrechtse Maliesingel en Wittevrouwensingel gaan de komende maanden op de schop. De wegen moeten mooier, veiliger en ruimer worden voor fietsers en voetgangers, zo maakt de gemeente bekend.

De twee aan elkaar gelegen singels krijgen een bredere stoep, drie extra bomen en aan beide kanten ruime fietsstroken. Tussen de fietsstroken komt een rijweg van 2,5 meter. Op de Wittevrouwensingel rijden ook twee buslijnen, waardoor de nieuwe inrichting daar iets breder wordt dan op de Maliesingel. Verder krijgen beide wegen dezelfde indeling.

De werkzaamheden voor de Maliesingel zijn deze week al begonnen. Verwacht dat de singel begin augustus gereed is voor auto’s, fietsers en voetgangers. De werkzaamheden aan de Wittevrouwensingel starten iets later, die vinden pas na de zomer plaats. Eind 2018 moet de hele route klaar zijn.

Omleidingen

Automobilisten en fietsers moeten rekening houden met de werkzaamheden. Voor auto’s loopt een omleiding via de Maliebaan, Nachtegaalstraat en vanaf het Lepelenburg via Hieronymusplantsoen, Kromme Nieuwegracht, Muntstraat en Nobelstraat.

Fietsers kunnen omrijden via de Maliebaan, Nachtegaalstraat en vanaf de Maliebrug door park Lepelenburg, Hieronymusplantsoen en de Nobeldwarsstraat.

Volledig scherm
De huidige Maliesingel. © Google Maps

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht