WK snert en stamppot koken in Houten: ‘Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het maken’

videoMichel Rekers werd vier keer wereldkampioen stamppot maken. Eén keer deed hij dat met zijn vegetarische stamppot goreng. Behalve aardappel en oosterse kruiden gaat er een fikse berg verse groenten in. Het gerecht kan ook niet zonder zoetzuur sausje met ananas.

Quote

Dat is het mooie van stamppot. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is ervan te maken

Maar vandaag in Houten, bij de eerste voorronde van het WK stamppot maken en snert koken 2019, maakt hij iets anders:  stamppot carbonara. Ook een toppertje op zijn lijst met 620 zelfbedachte stamppot-variaties. ,,Dat is het mooie van stamppot. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is ervan te maken.’’

De viervoudig wereldkampioen geeft slechts een demonstratie. Om hem heen wordt er driftig gewassen, gesneden en in potten en pannen geroerd. De echte deelnemers aan deze voorronde hebben drie uur de tijd gekregen. Allemaal willen ze met iets moois, iets creatiefs voor de dag komen en daarmee de smaakpapillen van de juryleden verleiden.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht