Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht tijdens de officiële opening van de Leidsche Rijntunnel in de A2, begin juli.
Volledig scherm
Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht tijdens de officiële opening van de Leidsche Rijntunnel in de A2, begin juli. © anp

Wolfsen terug van vakantie wegens asbest

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht heeft toch besloten zijn vakantie af te breken in verband met de asbestvervuiling in de wijk Kanaleneiland. Eerder woensdag zei zijn vervanger, wethouder Gilbert Isabella, nog dat in eerder overleg met de burgemeester was besloten dat diens terugkeer naar Utrecht niet nodig was.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Frédérique hield me spiegel voor: ik ben wie ik ben (een oude knar die nog wat kan leren van de jeugd)
  PREMIUM
  COLUMN

  Frédérique hield me spiegel voor: ik ben wie ik ben (een oude knar die nog wat kan leren van de jeugd)

  In Houten, het dorp waar ik woon, is de helft van alle zebrapaden in de kleuren geschilderd van de regenboogvlag. Wat niet wil zeggen dat Houten de meest gendertolerante gemeente van Utrecht is. We hébben maar twee zebrapaden. Meer plekken zijn er niet waar je bij het oversteken door een auto kunt worden geschept. Wat fiets- en voetgangerstolerantie betreft zijn we in Houten onze tijd ver vooruit.
 3. Trainer van omgekomen voetbalbroertjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’
  steunbetuigingen
  11

  Trainer van omgekomen voetbal­broer­tjes deelt verdrietig verhaal: 'Waarom dit mooie gezin!’

  Het trieste overlijden van de voetballende broertjes Isay (18) en Noah (16) slaat in IJsselstein en elders in het land in als een bom. Op sociale media is het aantal steunbetuigingen voor de geliefde tieners amper meer bij te houden. Chris Jansen van Jorksveld, voormalig jeugdtrainer bij IJFC in IJsselstein en een goede bekende van het gezin, schrijft in een indrukwekkend bericht het verdriet van zich af. ‘De tranen vloeien. Waarom dit mooie gezin!’

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht