Impressie van de Merwedekanaalzone, het grootste nieuwbouwgebied van Utrecht. In de wijk is straks nauwelijks plek voor auto’s.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressie van de Merwedekanaalzone, het grootste nieuwbouwgebied van Utrecht. In de wijk is straks nauwelijks plek voor auto’s. © Marco Broekman/OKRA

Wonen in een autoloze Utrechtse nieuwbouwwijk: klinkt leuk, maar hoe praktisch is dat?

In Utrechtse nieuwbouwwijken, zoals de Merwedekananaalzone en de Cartesiusdriehoek, moet veel meer aandacht komen voor de gevolgen van het autovrij maken van de wijk. Mensen die digitaal niet vaardig zijn of slecht ter been, dreigen anders tussen wal en schip te belanden. 

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Samenvatting | RKC Waalwijk - FC Utrecht
  PREMIUM
  VIDEO

  Kijk hier de samenvat­ting van RKC Waalwijk - FC Utrecht terug!

  6 maart
 2. Plofkraak richt enorme schade aan bij Utrechtse winkels
  Play

  Plofkraak richt enorme schade aan bij Utrechtse winkels

Utrecht