Volledig scherm
De politie is op zoek naar de 45-jarige Sandra Garcia Geraldino © anp

Woning ex vermiste vrouw Utrecht afgeplakt door politie

De politie heeft maandag de woning van de ex-man van de vermiste 45-jarige Sandra Garcia Geraldino afgeplakt, waarmee ze regelmatig ruzie zou hebben gehad over de opvoeding van hun kinderen. Vermoedelijk doet de technische recherce onderzoek naar mogelijke bloedsporen.

Volledig scherm
De woning van haar ex is volledig afgeplakt door de politie © AD
Volledig scherm
De achterkant van de flatwoning © AD
Volledig scherm
Op de voordeur van de flat hangt een opsporingsbericht © AD

Ook cirkelde geruime tijd een politiehelikopter boven het gebied.

De politie heeft vrijdagavond een 42-jarige man opgepakt omdat ze vermoedt dat de vermiste Dominicaanse slachtoffer is geworden van een misdrijf. De politie wil niet bevestigen of de opgepakte man de eveneens 42-jarige ex van de vrouw is.

De ramen van de flatwoning van haar ex-man in Zuilen zijn door de politie volledig afgeplakt. De technische recherche is binnen, onder meer met grote lampen. Vermoedelijk wordt met behulp van ultraviolet licht gezocht naar bloedsporen. 

Kinderen
De vrouw kwam volgens buurtbewoners een paar keer per jaar vanuit Spanje - waar ze woont - naar de flatwoning van haar ex om de twee kinderen die ze samen met deze man heeft, te bezoeken. Het gaat om een tweeling van vier jaar, twee meisjes. 

De man, een geboren Nederlander, zou de hoofdopvoeder van de kinderen zijn. ,,Als hij aan het werk is en tijdens vakanties zijn de kinderen bij hun opa en oma die hier vlakbij wonen,'' vertelt een buurvrouw. ,,In deze tijd van het jaar nemen ze ze altijd mee naar de camping.''

Goed contact
Volgens een andere bewoner van de straat gingen de man en zijn ex redelijk goed met elkaar om als ze hier op bezoek was. Hij zou zelfs haar vliegtickets betalen zodat ze haar kinderen kan zien.

De verdachte zit in volledig beperking, wat betekent dat hij met niemand anders mag praten dan zijn advocaat, Tesse Heijmerink.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht