Volledig scherm
Een uitslaande brand heeft een woning aan de Achterweg in Nieuwegein in de as gelegd. Zo zag het huis er de dag erna uit. © Raymond de Jong

Woning Nieuwegein brandde af na vlam in de pan

Een aangebrand pannetje op het vuur is de vermoedelijke oorzaak van de woningbrand gisternacht in een huis aan de Achterweg in het buitengebied van Nieuwegein. Dat bevestigt de Veiligheidsregio Utrecht.

Volledig scherm
Een uitslaande brand heeft een woning aan de Achterweg in Nieuwegein in de as gelegd. Zo zag het huis er de dag erna uit. © Raymond de Jong

De bewoners hebben tegenover de brandweer verklaard in de avond voor de brand met een pan op het vuur bezig te zijn geweest. Het vuur ontstond in de keuken van het klushuis tussen Nieuwegein en Tull en 't Waal. De brand brak rond 3.30 uur in de nacht van zondag op maandag uit. 

De bewoners liggen nog altijd gewond in het ziekenhuis. Vermoedelijk hebben ze veel rook binnengekregen, maar ze konden zichzelf uit het huis redden. Het huis brandde geheel af en is onbewoonbaar. Rond de woning zijn inmiddels hekken geplaatst. Niemand mag het terrein op.

De bewoners kochten het huis een jaar geleden en waren het huis stukje bij beetje aan het opknappen. Ze woonden zelf al op een verdieping die inmiddels voltooid was. Het is onbekend wanneer de bewoners het ziekenhuis mogen verlaten, evenals niet bekend is wat er met het pand gaat gebeuren.

  1. Italiaanse politie belooft hondenteam in te zetten in zoektocht naar vermiste Koen uit Soest
    Update

    Italiaanse politie belooft hondenteam in te zetten in zoektocht naar vermiste Koen uit Soest

    Een helikopter boven het Gardameer is vanmiddag op zoek naar de vermiste Koen van Keulen (17) uit Soest. Hij kwam donderdagnacht niet terug na een avond stappen met vier vrienden waarmee hij samen met zijn ouders in Italië op vakantie is. De familie heeft bij de zoektocht ook hulp gevraagd van Stichting Reddingshonden RHWW. De Italiaanse politie heeft de familie laten weten zelf een zoekteam met honden in te zetten.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht