Volledig scherm
De Douwe Egberts-fabriek in Utrecht © anp

Woningblokken bij Douwe Egberts-fabriek krijgen koffienamen

Een latte, een lungo of toch een macchiato. Grote kans dat het nieuwbouwproject COFFEE op een steenworp afstand van de Douwe Egberts fabriek in de smaak valt bij de echte koffieliefhebber.

 Het project in het oosten van Hoge Weide is van projectontwikkelaar Bemog en bestaat uit 35 woningen met een woonoppervlak vanaf 122 tot 140 vierkante meter. De verschillende woningblokken krijgen de namen Latte, Lungo, Doppio , Espresso, Americano, Cafe au Lait, Caramel, Macchiato en Mocha mee. 

Maar slechts een deel van de woningen, die voor een groot deel al zijn verkocht, zijn gelegen aan de Koffieweg. De rest van de toekomstige bewoners zullen het moeten doen met de Kalmoesweg, de Valeriaanweg en de Karamelweg. Toch zal iedere bewoner zo nu en dan de zweem van verse koffie uit de fabriek kunnen ruiken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fred Smit had een Audi en een dik salaris, totdat hij dakloos werd
    PREMIUM
    indebuurt

    Fred Smit had een Audi en een dik salaris, totdat hij dakloos werd

    Ooit had hij dure pakken, een Audi, een dik salaris en een goede managementfunctie. Maar dat alles hoort volgens Fred Smit (59) bij een vorig leven. Inmiddels is hij – na zelf een tijd dakloos te zijn geweest – eigenaar van stichting RECHTOP en helpt hij mensen zoals hij: daklozen die tussen wal en schip vallen qua regelgeving. Daarnaast geeft hij rondleidingen door Utrecht en laat hij mensen de stad door zijn ogen zien.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht