De toerit naar de Zuilense Ring (rechts) vanaf de Floraweg moet verdwijnen omdat er gebouwd gaat worden en daar is veel om te doen .
Volledig scherm
De toerit naar de Zuilense Ring (rechts) vanaf de Floraweg moet verdwijnen omdat er gebouwd gaat worden en daar is veel om te doen . © Marnix Schmidt

'Woningbouw in Maarssen leidt tot verkeersinfarct’

Bedrijven op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide en inwoners van Maarssenbroek waarschuwen voor een dagelijks verkeersinfarct door grootschalige woningbouw in Maarssenbroek. Ook zijn ze niet blij met het schrappen van een oprit van de Zuilense Ring.

  1. Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’
    PREMIUM
    video

    Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’

    Het waren hooguit 20 seconden. In die korte tijd raasde een valwind door het Utrechtse dorp Leersum en nam daarbij metershoge bomen mee, die op huizen en auto's vielen, wegen versperden en een nabijgelegen bos wegvaagde. De dag erna steekt Leersum de handen uit de mouwen en dat is nodig: verwacht wordt dat het nog zeker 1,5 week duurt voor het dorp er weer bijligt zoals het was. Het dorp helpt elkaar, en treurt. „Ik besef nog niet dat dit mijn huis is, wat nu onbewoonbaar is.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht