Volledig scherm
PREMIUM
In het gerestaureerde Huis te Vliet komen vijf appartementen, ernaast negen woningen. © Karin Verhoef

Woningen in Huis te Vliet in Lopikerkapel vanaf november op de markt

In november komen de vijf appartementen en negen nieuwbouwwoningen in en bij kasteeltje Huis te Vliet in Lopikerkapel op de markt. Dat is het streven van de nieuwe eigenaar, de Utrechtse vastgoedmaatschappij Bridges Real Estate.  

Quote

Huis te Vliet is vanuit cultuurhis­to­risch oogpunt een van de belangrijk­ste locaties binnen de gemeente

College van b en w Lopik

Na 27 jaar heeft het Lopikerkapelse echtpaar Cees en Cobie van Lent het gerestaureerde rijksmonument verkocht. Cees van Lent (66) en echtgenote Cobie (64), eigenaars van een grondverzetbedrijf, vinden de AOW-leeftijd ‘een goed moment om een stapje terug te doen’. ,,We hebben het destijds in eerste instantie gekocht omdat het bedrijfsterrein was en wij op zoek waren naar een opslagterrein’’, zegt Cobie van Lent. ,,We hebben het hele restauratietraject meegemaakt en vinden het een goed moment het nu in andere handen te geven.’’

,,Het is een schitterend pand op een unieke locatie’’, vindt Marieke van Soest van de vastgoedmaatschappij, die woningbouwprojecten op bijzondere locaties uitvoert. In maart dit jaar kwam de omgevingsvergunning voor de bouw van vijf appartementen in Huis te Vliet, vier woningen aan de westkant en vijf aan de oostkant ervan. Plaatselijk aannemer Cas van Rhenen, die het rijksmonument de afgelopen jaren heeft gerestaureerd, gaat de woningen bouwen. Wanneer de bouw begint, hangt af van hoe de verkoop verloopt. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht