Makelaar Arie Spek over Nieuwegein: ,,Hier is het groen, het openbaar vervoer is top, er zijn winkels, scholen.‘’
Volledig scherm
PREMIUM
Makelaar Arie Spek over Nieuwegein: ,,Hier is het groen, het openbaar vervoer is top, er zijn winkels, scholen.‘’ © William Hoogteyling

Woningzoekers opgelet: hier maak je als starter nog wél een kans op een huis (en het is nu nog betaalbaar)

Alles en iedereen stort zich op de huizenmarkt in Nieuwegein. Een gemiddelde eengezinswoning is er goedkoper dan in Utrecht of Leidsche Rijn. Al loopt ook in Nieuwegein de druk behoorlijk op: ,,Mensen sturen soms zonder dat ze een woning gezien hebben een mail: ‘Ik bied 350.000 euro.’”

 1. Met een rolkoffer en haar geboorteakte in de hand: zo werd Syrisch meisje (11) aangetroffen
  PREMIUM
  Utrecht CS

  Met een rolkoffer en haar geboorteak­te in de hand: zo werd Syrisch meisje (11) aangetrof­fen

  In haar ene hand een rolkoffer, in de andere haar geboorteakte. Nog maar 11 jaar oud, met een lege blik in haar ogen stond ze daar opeens, moederziel alleen op het razenddrukke station van Utrecht Centraal. Wijkagent Peter was als een van de eersten bij het Syrische meisje dat dit weekend werd aangetroffen. ,,Ze heeft dingen gezien die een meisje van elf niet gezien hoort te hebben.”
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht