De gebouwen in Voordorp op de achtergrond moeten plaatsmaken voor twee woontorens van acht verdiepingen. Wijkbewoner Frans van den Berg is daar niet blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
De gebouwen in Voordorp op de achtergrond moeten plaatsmaken voor twee woontorens van acht verdiepingen. Wijkbewoner Frans van den Berg is daar niet blij mee. © Marnix Schmidt

Woontorens slecht voor leefbaarheid van Voordorp: ‘Gemeente vertrouwt blind op projectonwikkelaars’

opinieDe bouw van zeventig appartementen in hoge woontorens in de Utrechtse wijk Voordorp leidt tot heftige reacties in de buurt. Bewoner Frans van den Berg, deelnemer van de Werkgroep Voordorp aan Zet, hekelt de knieval van de gemeente voor de projectontwikkelaar.

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

 1. Zo mogen Utrechtse studenten weer sporten
  Play

  Zo mogen Utrechtse studenten weer sporten

 2. Samenvatting | RKC Waalwijk - FC Utrecht
  PREMIUM
  VIDEO

  Kijk hier de samenvat­ting van RKC Waalwijk - FC Utrecht terug!

  6 maart

Utrecht