Volledig scherm
Woonzorgcentrum 't Kampje in Loenen © Gemeente Stichtse Vecht

Woonzorgcentrum Loenen aan de Vecht schaft Woningnet af

Woningen in woonzorgcentrum 't Kampje in Loenen aan de Vecht worden voortaan via een toewijzingscommissie aan nieuwe bewoners verhuurd. De wachtlijst via Woningnet wordt tijdens het experiment afgeschaft.

De gemeente en eigenaar Habion willen een woongemeenschap vormen met meer verschillende bewoners, die elkaar gezelligheid bieden en elkaar kunnen helpen. 90 procent wordt gereserveerd voor inwoners van Stichtse Vecht, die zorg nodig hebben. Mensen uit Loenen hebben daarbij voorrang. De rest mag worden verhuurd aan gezonde en 'dragende' bewoners die hun buren af en toe een handje willen helpen en zorgen voor extra gezelligheid. 

Als een woning in 't Kampje vrij komt, kunnen belangstellenden zich melden bij de makelaar. Die doet de eerste selectie. Kandidaten die aan de voorwaarden voldoen, mogen hun motivatie kenbaar maken. Een toewijzingscommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de zorg, de bewoners en de eigenaar van het pand, bepaalt uiteindelijk of de huurwoning aan de kandidaat wordt toegewezen.

Het experiment duurt tot en met augustus 2019, daarna volgt een evaluatie.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht