Yes, we mogen weer! 7 x doen dit weekend in Utrecht

Het is vrijdag en dat betekent: bijna weekend! We hebben de leukste dingen die er in Utrecht te doen zijn, voor je op een rij gezet. Veel plezier.

1. Iftar in De Voorkamer

Volledig scherm
© Pexels

Of je nu gelovig bent of niet: iedereen is zaterdagavond 19 mei vanaf 21.30 uur welkom om deel te nemen aan de iftar bij De Voorkamer. De iftar is de eerste maaltijd na zonsondergang tijdens ramadan, het islamitische vastentijd. Geniet van het heerlijke Syrische, Marokkaanse, Eritrese eten en het bijpassende culturele programma. Hier lees je meer over deze bijzondere avond.

2. Voor de lekkere TREK

Volledig scherm
© Foto: Peter Lodder

Het rondreizende openluchtrestaurant TREK is gisteren neergestreken in het Utrechtse Griftpark. Tot en met maandag 21 mei kun je bij de mobiele keukens en barretjes genieten van heerlijke hapjes en les je je dorst bij de cocktailbar, de wijnbar of de speciaalbierbus. Ook zijn er optredens van jonge theatermakers, muzikaal talent en kleinkunstenaars. Zodra de avond valt, sluit je de dag al dansend af op de beste funk, soul en dancehits uit de eighties. Meer info over TREK vind je hier.

3. SPRING Festival

Volledig scherm
Festival Spring is op zoek naar stijve Utrechters © Foto: ANP

Sinds gisteren tot en met 26 mei is er weer het moderne kunstenfestival Spring. Op verschillende plekken in Utrecht kun je naar ‘vernieuwende voorstellingen van hedendaagse (inter)nationale theatermakers en choreografen’. Zo zie je bijvoorbeeld een voorstelling over ‘het Nederlands onvermogen om soepel te kunnen bewegen’. Voor deze voorstelling zijn ze nog op zoek naar stijve Utrechters! Lees de oproep hier en bekijk hier het hele programma van Spring.

4. Walk of Love

Volledig scherm
© Unsplash

Op zaterdag 19 mei organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival de derde editie van de Walk of Love: een kleurrijke optocht door het centrum van Utrecht waarmee de liefde in al haar diversiteit wordt gevierd. De Walk of Love start om 13.00 uur vanaf het Domplein. Bekijk het Facebookevent voor meer info.

Lees ook:

Word jij de nieuwe beerpong koning(in) van Utrecht? (gesponsord)

5. Fijn feestje

Volledig scherm
© Unsplash

Zin om met de voetjes van de vloer te gaan dit weekend? Dan tippen we No Diggity in TivoliVredenburg, zaterdag 19 mei. Hier ga je helemaal los op de beste hiphop en R&B uit de 90’s en 00’s. Het feestje begint om 23.30 uur en een kaartje kost 12,50 euro.

6. Vijf jaar vandeStreek bier

Volledig scherm
© VandeStreek

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei viert brouwerij vandeStreek dat ze vijf jaar bestaan. Dat doen ze met lekker eten, muziek en natúúrlijk bier. Met een speciale bus kun je vanaf Utrecht Centraal voor 5 euro naar de brouwerij pendelen. De bus wacht bij het NH Hotel en rijdt vrijdag tussen 19.00 en 23.00 uur en zaterdag tussen 12.30 en 17.30 uur én tussen 19.00 en 23.00 uur. Bekijk het facebookevent voor meer info.

7. Pinksteren in Utrecht

Volledig scherm
© Foto: indebuurt Utrecht

Op zondag 20 en maandag 21 mei is het weer Pinksteren en dat betekent onder andere dat er heel veel leuke dingen te doen zijn in Utrecht. Zo kun je naar het Utrechts Jazzfestival, wordt Fort aan de Klop omgetoverd tot het gezellige familiefestival ‘Kermis de Klop’ en valt er nog veel meer te beleven in ons stadsie. Bekijk hier een overzicht van activiteiten tijdens Pinksteren in Utrecht.

Lees ook:

PERMANENT DESTRUCTION: hier gaat het over en dat is bést wel heftig (gesponsord)

Bekijk hier de leukste aanbiedingen in Utrecht.

Ontdek meer over leuke hotspots, eten, drinken, uitgaan, wonen en winkelen op de site van indebuurt Utrecht.

indebuurt

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht