Volledig scherm
K-sjot aan de Oudegracht. © Google Streetview

Zaalverhuurbedrijf Het K-sjot aan Oudegracht per direct gesloten

Locoburgemeester Victor Everhardt heeft zaalverhuurbedrijf Het K-sjot aan de Oudegracht in Utrecht per direct gesloten. Een van de exploitanten is betrokken bij een geweldsincident waarbij gasten van een naastgelegen horecabedrijf bedreigd zijn.

Volgens Everhardt had de exploitant in kwestie al een waarschuwing ontvangen wegens een eerder incident. Het K-sjot wordt per direct gesloten, maar kan wel tegen de beslissing van Everhardt in beroep gaan.

Een van de exploitanten, Lionel Bloemrijk, wil niet ingaan op de sluiting. „We hebben zes weken de tijd om in beroep te gaan. Het is niet verstandig om nu te gaan vertellen wat er gebeurd zou zijn.” Overigens ontkent Bloemrijk dat zijn bedrijf per direct moet sluiten, zoals de gemeente wel duidelijk naar buiten bracht. Volgens de exploitant staat daarover niets in de brief van de gemeente.

Meer over Utrecht? Schrijf je in voor onze nieuwe dagelijkse nieuwsbrief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van breaking news uit de regio Utrecht? Zet dan je pushnotificatie aan!

  1. Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevolle herinneringen’
    indebuurt

    Lisa verloor haar ouders bij de MH17-ramp: ‘Ik haal kracht uit liefdevol­le herinnerin­gen’

    17 juli 2014: de dag waarop een vliegtuig met 298 mensen werd neergeschoten boven een conflictgebied in Oekraïne. Een gitzwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis, want het overgrote deel van de passagiers was Nederlands. Voor de Utrechtse Lisa Kroon kwam deze gruwelijke gebeurtenis heel dichtbij: haar ouders waren aan boord van het vliegtuig. Met Het Herinneringsboek en de website licht-puntjes.nl hoopt Kroon nu - vier jaar later - troost te bieden aan mensen die ook een dierbare zijn verloren.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht