Volledig scherm
De politie arresteerde Zakaria A. aan de Dommeringdreef in Overvecht. © Koen Laureij

Zakaria A. niet meer verdacht van betrokkenheid liquidatie Skekic

De 23-jarige Zakaria A. wordt niet meer verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Bosniër Ranko Skekic. A. werd begin mei door een speciaal arrestatieteam met veel machtsvertoon aangehouden in Overvecht. Hij wordt nog wel verdacht van verboden wapenbezit.

Zakaria A. werd in zijn huis aan de Dommeringdreef in Overvecht geblinddoekt afgevoerd door een arrestatieteam. Al snel maakten politie en justitie bekend dat zij A. niet zagen als de man die Skekic in juni 2016 op de Kretadreef doodschoot. Wel zou hij daarbij betrokken zijn, al wil justitie niet verduidelijken op welke manier. 

Wapenbezit

 Inmiddels heeft justitie de verdenking (voorlopig) laten gaan. Omdat in de woning twee vuurwapens werden aangetroffen, wordt A. wel verdacht van verboden wapenbezit. Op 22 augustus moet hij voor het eerst bij de rechter verschijnen in verband met het verboden wapenbezit.

Bovendien blijft A. voorlopig nog even in de gevangenis, omdat hij nog een halfjaar gevangenisstraf had openstaan in verband met een eerdere veroordeling. Als pizzakoerier kreeg hij het in juli 2014 aan de stok met de nu 22-jarige Khalid O., waarvoor hij in 2015 werd veroordeeld. 

Genadeschot

Ondertussen loopt het onderzoek van de recherche naar de liquidatie van Ranko Skekic nog steeds. De 45-jarige Bosniër stond in juni 2016 met een buurtgenoot te praten toen twee mannen op een scooter kwamen aangereden. Eén daarvan nam Skekic onder vuur en loste zelfs nog een genadeschot. Skekic was een bekende in het criminele milieu. 

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht