De twee gepresenteerde opties voor het autoluwe Zandpad.
Volledig scherm
De twee gepresenteerde opties voor het autoluwe Zandpad. © Gemeente Stichtse Vecht

Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis wordt opnieuw ingericht: dit gaat er veranderen

Gemeente Stichtse Vecht past het Zandpad tussen Maarssen en Nieuwersluis aan om de veiligheid van fietsers beter te garanderen. Zo komt er een aanpassing in navigatiesystemen en wordt de weg rood.

Voor de fietsstraat, waarbij de automobilisten ‘te gast’ zijn, werden eerder al twee mogelijke varianten gepresenteerd tijdens een inloopavond met omwonenden. Daarbij werden ook vragen gesteld, onder andere over de kleur van het nieuwe Zandpad, dat door een natuurgebied loopt. 

In een reactie laat de gemeente weten dat ze op basis van verkeerskundige onderzoeken rood voor de fietsstraat hebben gekozen om de associatie met een fietspad te versterken. Ze houden voor het pad richtlijnen aan van het Crow, een kennisinstituut dat richtlijnen maakt voor veilige infrastructuur. 

Navigatiesystemen 

Met de aanleg van de fietsstraat wordt het doorgaande autoverkeer ontmoedigd om het Zandpad te kiezen en wordt sluipverkeer zoveel mogelijk tegengegaan. Zo laat de gemeente weten dat de route niet meer door de navigatiesystemen zal worden voorgesteld als snelste route en is de maximumsnelheid in de fietsstraat binnenkort 30 kilometer per uur.

De wijzigingen op de route tussen Maarssen en Nieuwersluis maken de weg veiliger voor het fietsverkeer. Uit eerdere berichtgeving bleek al dat tussen 2014 en medio 2017, 22 ongelukken werden geteld op deze weg. In 2016 begonnen de plannen binnen de gemeente om het Zandpad opnieuw in te richten.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht