Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Zaterdag geen bussen van Syntus en Arriva door staking FNV

Bestuurders van streekbussen van Syntus leggen zaterdag het werk neer. Vakbond FNV heeft opgeroepen tot een vijfde stakingsdag in de reeks in het conflict met de werkgevers over betere arbeidsomstandigheden.

De afgelopen weken zijn de acties op werkdagen opgeschort vanwege de eindexamens. De vakbonden willen geen scholieren duperen die examen moeten doen.

Door de stakingsoproep rijden er op zaterdag geen of minder bussen tussen Utrecht en met name het oostelijk en westelijk deel van de provincie Utrecht.

Ook de bussen van Arriva richting Gorinchem rijden niet. In Groningen en Drenthe blijven de bussen eveneens in de remise.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Utrechtse filmtheater 't Hoogt trekt in augustus en september de provincie in met het evenement Cinema Buiten. In samenwerking met de provincie en gemeente Utrecht organiseert het filmtheater openluchtfilmvoorstellingen op elf bijzondere erfgoedlocaties in de regio. De aftrap is vanavond bij Huis Doorn, waar de Franse film C'est La Vie! wordt vertoond, een komedie van de makers van kaskraker Intouchables. De film vangt aan na zonsondergang, om 21.30 uur. Let op: kaartverkoop gebeurt alleen online en kaartjes kunnen niet worden gereserveerd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht