Volledig scherm
Ninja Ruitenbeek in haar bloemenzaak. © William Hoogteyling

Ze is pas 21, maar Ninja neemt bloembinderij Benschop over

Ninja Ruitenbeek had altijd de droom een eigen bedrijf te starten. Maar dan zou ze wel 25 of 26 zijn, verwachtte ze. Als 21-jarige verwezenlijkt ze nu al haar droom: ze neemt bloembinderij De Hooibergh in Benschop over.

„Ik had nooit verwacht op deze leeftijd al te mogen starten”, zegt Ruitenbeek, die in Benschop opgroeide en sinds haar huwelijk in Waddinxveen woont. „Ik vind het een eer dat burgemeester De Graaf de winkel komt openen.”

Dat gebeurt morgenavond. De bloemenwinkel is gevestigd aan Dorp 139c in een voormalige hooiberg. Ruitenbeek huurt deze van haar ouders, die in de aangrenzende boerderij De Deel een slaapwinkel hebben. „Daar stonden vroeger de koeien.”

Ninja Ruitenbeek neemt de winkel over van Helga Wiegeraad, die de zaak tien jaar runde, maar moest stoppen na een ongeval. Ruitenberg werkte bij haar als stagiaire tijdens haar mbo-opleiding Flower design aan het Wellant College in Houten. In Rotterdam was ze een jaar bedrijfsleider in een van vier bloemenwinkels. Ruitenbeek is vorig jaar afgestudeerd.

Bloemenkraampje

Quote

Als kind wilde ik al een bloemenwin­kel

Ninja Ruitenbeek

„Als kind wilde ik al een bloemenwinkel. Ik plukte altijd bloemen en met een schoolvriendinnetje had ik een bloemenkraampje met boeketjes voor 1 euro.”

Onder de naam Ninja Floral Design verzorgde Ruitenbeek al bloemen voor bruiloften. Particulieren en bedrijven kunnen bij haar terecht voor bloemstukken en zijdestukken, boeketten en kransen voor rouw of andere gelegenheden. Verder denkt Ruitenbeek aan workshops, high teas en kinderfeestjes waar kinderen een bloemstukje mogen maken.

Momenteel is Ruitenbeek nog druk met de herinrichting van de zaak. De eerste bloemen worden aan het eind van de week vers aangeleverd.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht