Volledig scherm
Tussen de haringmeisjes (vlnr) Marco Peek, René Pfeiffer en Jan van der Roest. © Utrechtse Haringparty

Ze smaakten weer heerlijk ziltig tijdens de tiende Utrechtse Haringparty

Visjes, haringmeisjes, glaasjes bubbels en allemaal netwerkers die zich even niet inspannen. Kortom: de tiende editie van de Utrechtse Haringparty.

Traditiegetrouw op de eerste donderdag nadat het eerste vaatje Hollandse Nieuwe is geveild, wordt er in restaurant Zuiver in Leidsche Rijn haring gehapt. Even het rapport van de keurmeesters: ziltig, romig, lekker vet en zeer goede smaak. U snapt het al: de verse haring was een meer dan uitstekende reden voor zakelijk Utrecht om bijeen te komen. Vijfhonderd gasten gaven acte de présence. En, uiteraard, ook burgemeester Jan van Zanen vond een minuscuul gaatje in zijn agenda, voldoende om ook even zo’n gezonde vette vis te komen verschalken.

Ook waren 22 bedrijven verbonden aan deze jubileumaflevering, wat organisator Marco Peek (BHG) geweldig vond. Want: verbinden van sponsors en gasten is het fundament onder de haringparty, aldus Peek.

De organisatie, bestaande uit Marco Peek en René Pfeiffer, kon terugzien op een geslaagde lustrumeditie en kijkt alweer uit naar de jaarlijkse Utrechtse kerstborrel. Nog zo’n netwerkevent dat uitsluitend toegankelijk is voor gasten met een exclusieve uitnodiging.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht