Volledig scherm
De ringelrob in de buurt van Breukelen. © Nico Kuyvenhoven

Zeehond gespot op woonboot in Breukelen

De zeehond die zondag opdook bij een sluis in De Kwakel (Noord-Holland) heeft maandagavond enige tijd doorgebracht op een woonboot in het Oude Aa bij Breukelen. Het zeehondencentrum Pieterburen kreeg een melding van de eigenaresse van de woonboot, waar het dier op het dek lag. Bewoonster Coby belde eerst met de dierenambulance. ,,Want ja, wat moet je doen als je een zeehond vindt? Dat weet je natuurlijk niet.” 

Het zeehondencentrum wil de ringelrob vangen, omdat het dier normaal leeft in het poolgebied bij Noorwegen en niet gewend is aan hoge temperaturen. 

Volledig scherm
De ringelrob in de buurt van Breukelen. © Kees Slinger

Gisteren toog al een team vanuit Pieterburen naar de hoofdstad, om in te schatten hoe het dier eraan toe was en hem dichter naar zee te vervoeren. Helaas lukte het niet de rob te vinden en werd het buiten te donker om verder te zoeken.

,,De vrouw wist niet dat het de ringelrob is die we zoeken. Ze schakelde ons daarom niet direct in. Op de foto’s die ze stuurde konden we de zeehond herkennen. We gaan ervan uit dat hij of zij zich nu in de omgeving van Utrecht bevindt. Als iemand het dier ziet, willen we dit heel graag weten, want het is van belang om hem te laten afkoelen en te laten aansterken”, aldus woordvoerder Sander van Dijk van het zeehondencentrum.

(Tekst loopt door onder foto)

Volledig scherm
Ringelrob in Utrecht © Zeehondencentrum Pieterburen

Twee maanden geleden werd er ook nog een zeehond gezien in onze provincie. Dat dier zat toen in de Lek bij Vianen

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht