Volledig scherm
© ANP

‘Zeer hardleerse’ winkeldieven alweer betrapt in Veenendaal

Drie winkeldieven zijn vrijdagavond opnieuw betrapt in Veenendaal. Het trio sloeg afgelopen weken al meermaals toe en moet nu bij de rechter verschijnen.

Dit keer hadden de dieven het onder meer voorzien op kleding. Een van hen bleek zelfs een dure trui bij zich te hebben waar de prijskaartjes nog aanhingen tijdens zijn aanhouding.

Een ondernemer uit het centrum van Veenendaal meldde dat meerdere mensen spullen hadden gestolen uit zijn winkel. Door het goede signalement en cameratoezicht kregen agenten de verdachten in het oog en konden zij worden aangehouden. 

Het drietal van 15, 17 en 21 jaar is afkomstig uit Leersum  en heeft afgelopen maanden volgens de politie al ‘veelvuldig’ in de cel gezeten voor diefstallen en strooptochten door heel Nederland. 

Hardleers

Een van de verdachten staat mede door zijn criminele gedrag al als ‘ongewenst vreemdeling’ bekend, stelt de politie, die hem typeert als ‘zeer hardleers’.

Het drietal bleek vrijdag opnieuw op diverse plekken druk te zijn geweest met winkelen in Veenendaal, zonder af te rekenen voor hun meegenomen spullen. De mannen zitten nog vast en moeten op een snelrechtzitting verschijnen binnenkort.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht