Volledig scherm
© Foto Ruud Voest

Zeist draait verkeersmaatregelen definitief terug

Verkeerswethouder Laura Hoogstraten gaat de verkeersmaatregelen in het centrum van Zeist voor een groot deel terug te draaien. Dat heeft ze vanavond de gemeenteraad toegezegd.

De inwoners van Zeist ondervinden te veel hinder van de maatregel die het  centrum autoluw moet maken. Dat is de voornaamste conclusie van de raadsvergadering van Zeist vanavond. In de raad werd een voorstel van de VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en ChristenUnie/SGP unaniem aangenomen. Daarin was  veel waardering voor de centrumvisie. Alleen de verkeersmaatregelen werden door inwoners, bezoekers en ondernemers hard van tafel geveegd.

‘Vooral het vele omrijden, door de afsluiting van de Markt en het eenrichtingsverkeer op de Korte Steynlaan, is een breed gedeeld knelpunt dat op zo kort mogelijke termijn opgelost moet worden’, schrijven de partijen in het voorstel. ‘Vrijwel iedereen vindt dat een deel van de recent ingevoerde verkeersmaatregelen herzien moet worden. Daarbij vragen we aan het college om speciaal aandacht te geven aan de veiligheid van fietsers en voetgangers. Langs die weg kunnen we tevens voorkomen dat deze route zich ontwikkelt tot een sluiproute door het centrum heen.’

Veiligheid

De partijen wezen ook nog naar de hinder die andere inwoners kunnen ondervinden van het terugdraaien van de verkeersmaatregelen. ,,Wij zijn ons hier terdege bewust van. Bij de concrete invulling door het college kunnen er wellicht aanvullende maatregelen worden genomen om de last die anderen ervaren te verminderen.”

Wijkwethouder centrum Laura Hoogstraten gaat akkoord met het voorstel: ,,Met dit voorstel kan ik wel leven. Ik wil graag met de wijken overleggen en we moeten ook goed kijken naar de veiligheid en de voetgangers. Ik wil graag de centrumvisie afsluiten.”

De PvdA en D66 vinden ook de manier waarop de metingen worden gedaan moet worden aangepast. Eens in de drie jaar is te mager. ,,Eens per jaar is beter voor een goede evaluatie”, aldus D66. De raad wil wel een evaluatiemoment afspreken over de matige informatievoorziening. Dat moet beter, menen de raadsleden. Hoogstraten: ,,Daar kan ik niet tegen zijn.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht