Volledig scherm
© Koen Suyk

Zeist gaat fietspaden asfalteren

De gemeente Zeist wil comfortabele fietspaden. Om dat te bereiken worden de komende maanden diverse belangrijke fietsroutes aangepakt. Vooralsnog worden er vijf fietspaden, die nu nog zijn voorzien van klinkers of tegels, van een fietsvriendelijke laag asfalt voorzien.

In de maanden januari en februari worden de fietspaden langs de Waterigeweg, Dolderseweg, Lageweg, Huis ter Heideweg en Arnhemse Bovenweg voorzien van asfalt. De fietspaden zijn tijdens de werkzaamheden uiteraard afgesloten voor alle verkeer. Een omleidingsroute wordt middels borden aangegeven.

In totaal zal er tot mei worden gewerkt aan de fietspaden. Daarnaast zullen de drukke fietspaden langs de Utrechtseweg, Laan van Vollenhove, en de Montaubanstraat worden voorzien van asfalt.

Eerder werd bijvoorbeeld al het fietspad langs de Driebergseweg tussen het station Driebergen-Zeist en de kruising met de Laan van Beek en Royen heringericht en voorzien van fietsvriendelijk asfalt. Dat fietspad wordt erg veel gebruikt door forensen.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht