Moet de berm in Zeist wel of niet gemaaid worden?
Volledig scherm
Moet de berm in Zeist wel of niet gemaaid worden? © Theo Peeters

Zeist wil inwoners laten meedenken over bezuinigingen

Zeist wil inwoners zelf laten beslissen hoe en waarvoor de gemeente geld uittrekt of juist bespaart. Wel of geen blad in de herfst wegblazen? De bermen niet meer maaien? Komende zaterdag is er een hoorzitting waar 62 voorstellen worden besproken.

 1. Frédérique hield me spiegel voor: ik ben wie ik ben (een oude knar die nog wat kan leren van de jeugd)
  PREMIUM
  COLUMN

  Frédérique hield me spiegel voor: ik ben wie ik ben (een oude knar die nog wat kan leren van de jeugd)

  In Houten, het dorp waar ik woon, is de helft van alle zebrapaden in de kleuren geschilderd van de regenboogvlag. Wat niet wil zeggen dat Houten de meest gendertolerante gemeente van Utrecht is. We hébben maar twee zebrapaden. Meer plekken zijn er niet waar je bij het oversteken door een auto kunt worden geschept. Wat fiets- en voetgangerstolerantie betreft zijn we in Houten onze tijd ver vooruit.
 2. Wytske (28) gaf muziekles in een Grieks vluchtelingenkamp: ‘Afschuwelijk hoe de mensen daar leven’
  PREMIUM
  hoe is het nu met?

  Wytske (28) gaf muziekles in een Grieks vluchtelin­gen­kamp: ‘Afschuwe­lijk hoe de mensen daar leven’

  Twee jaar geleden liet Wytske de Vries (28) ‘haar’ kinderen van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), aan wie ze blokfluitles gaf, achter. Ze vertrok naar de Griekse vluchtelingenkampen Malakasa en Thermopyles. Hier gaf ze een half jaar lang muziekles aan vluchtelingen uit Afghanistan, Syrië en Irak. Het beviel zo goed dat Wytske nog regelmatig terugkeert.
 3. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht