Zeister slager Wim Kok lanceert speciale worstjes bij voorstellingen Ashton Brothers

VideoSmeuïg, pittig, smakelijk, warm en feestelijk. De Ashtonia worstjes, die Slager Wim Kok aan de Voorheuvel in Zeist sinds vandaag in zijn assortiment heeft, zijn precies zoals Ashtonia, vinden de Ashton Brothers. De lancering van de worst komt anderhalve week voordat het theatergezelschap twee maanden lang bezit neemt van Slot Zeist.

Het theatergezelschap, dat bestaat uit Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans, tovert het slot en haar tuinen in juni en juli om tot haar eigen land: Ashtonia. Daar geeft ze een avondvullende show met nieuwe en internationale acts. Ofwel: absurd theater, waarin acrobatiek, slapstick en magie met een flinke dosis cabaret. Het is de tweede keer dat Ashtonia plaatsvindt. Vorig jaar trok het 20.000 bezoekers. Dit jaar wordt het dubbele aantal bezoekers verwacht in een nog grotere circustent, met nieuwe acts en een Midden-Amerikaans tintje.

Beetje pittig

Dat Midden-Amerikaans tintje bracht de biologische slager Wim Kok op het idee van de Ashtonia worstjes, met de link naar de tv spot van Ashtonia waarin een worst is te zien. Kok: ,,Het is een Latijns-Amerikaans gebeuren. Daarom zijn de worstjes een beetje pittig. Het is rundvlees gestopt in een schapendarm, lekker gekruid met zout, peper - extra peper natuurlijk omdat het Ashtonia is! - gember, paprikapoeder en knoflook.”

Het is een geheel nieuw product, dat Kok nog niet eerder verkocht heeft. ,,De worstjes zijn in ieder geval gedurende de show te koop. En ze komen op het gerecht bij de mensen die een arrangement geboekt hebben. Dat zijn er al honderd per dag. Als er genoeg vraag naar is, houd ik het langer in mijn assortiment.” Hij denkt dat de worstjes als warme broodjes over de toonbank gaan. ,,Mijn klanten gaan het zeker kopen. Mensen zijn in voor vernieuwing. Het is barbecueseizoen. Dan is het lekker om er een worstje bij te hebben. En het is gewoon een goed product.”

Volledig scherm
Aston Brothers onthullen speciale Astonia Worst bij Slagerij Wim Kok op de Voorheuvel in Zeist © Boas Photo

De heren van de Ashton Brothers laten de worstjes goed smaken. ,,Hij is warm, pittig, mals. Het is precies Ashtonia. Hartstikke lekker," zegt Pim Muda, die de worst gelijk 'het waanzinnigste worstje van het land' doopt, met een knipoog naar Ashtonia, die hij 'het waanzinnigste land van het land' noemt. Ze hebben veel zin in de show. ,,Het wordt nog groter en spectaculairder dan vorig jaar," zegt Friso van Vemde Oudejans. Joost Spijkers beaamt dit. ,,De tent staat al. Hij is nog groter en imposanter dan de vorige keer," zegt hij. ,,We hebben ook Ashtonia worstjes op het terrein. We hebben een hele grote barbecue geregeld voor iedereen die komt. Dus iedereen mag mee eten."

Klant Frans Koning komt de winkel binnengelopen. De Ashtonia worstjes spreken hem wel aan. ,,Als het geen varkensvlees is, ga ik het wel proberen. Ik heb net een barbecue achter de rug, dus nu even niet." Ook een andere klant laat het nog even aan haar voorbij gaan. ,,Ik weet niet hoe de worstjes zijn. Ik krijg vanavond eters, dus maak nu klaar wat ik in gedachten had. Mijn kinderen zullen het wel lekker vinden. Misschien ga ik het wel proberen."

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht