Volledig scherm
20170208 Zeist: Henk Dissel. (Foto Jeroen Jumelet) © Jeroen Jumelet

Zeister zanger Henk Dissel maakt nieuwe strijdlied FC Utrecht

De Zeister Henk Dissel (27) heeft het nieuwe strijdlied van FC Utrecht gemaakt. Vrijdag neemt hij de videoclip op van het nummer ‘Utrecht’ in stadion Galgenwaard.

,,Ik zing het lied bij belangrijke wedstrijden in de spelersruimte. Ook mag ik het een paar keer per jaar op de middenstip zingen,” vertelt Dissel enthousiast over het lied dat hij recentelijk heeft gemaakt voor de club waar hij sinds zijn achtste fan van is. 

,,Het lied wordt nu bij verschillende regionale radiostations gedraaid. Vrijdag gaan we de videoclip erbij maken.” Volgens Dissel wil FC Utrecht het groot aanpakken. ,,Het is het nieuwe strijdlied voor FC Utrecht. Vroeger had je Herman Berkien. Ze zien het lied van mij als iets heel nieuws. Voor de jonge generatie.”

Dissel kwam in contact met FC Utrecht omdat hij seizoenskaarten wilde kopen voor dit jaar. ,,Ik wilde twee stoelen voor dit seizoen. In het mailtje dat ik terugkreeg, stond: ‘ben jij die zánger Henk Dissel?’” 

Kippenvel

Vervolgens werd hij uitgenodigd voor een gesprek in het stadion, waarin hem werd gevraagd om drie keer per jaar op te treden voor supporters van FC Utrecht. ,,Ik opperde om een lied voor ze maken. Een beetje vernieuwing. Alle liedjes die verbonden zijn aan FC Utrecht, zijn namelijk oude liedjes. Toen ik het lied gemaakt had en ze het hoorden, kreeg ik gelijk reacties als: ‘kippenvel’. Gert Kruys zei: ‘die gaan we de komende honderd jaar nog horen’.”

Dissel vindt het een eer dat hij een lied voor ‘zijn’ FC Utrecht mocht maken. ,,Alleen grootheden als Herman Berkien hebben liedjes mogen maken. Nu zit ik er ook bij. Het is waanzinnig om als supporter een lied te maken voor je eigen club. Dat doet me wel wat. Het lied wordt nu al volop in het stadion gedraaid. Afgelopen weekend moest ik ergens optreden. Toen begonnen supporters het liedje spontaan te zingen. Het levert nu al mooie momenten op.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht