Boswachter Tineke Harlaar in de Westbroekse Zodden. Achter het moerasgebied schiet het broekbos hoog op. Rechts enkele wandelaars op het Bert Bospad.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Tineke Harlaar in de Westbroekse Zodden. Achter het moerasgebied schiet het broekbos hoog op. Rechts enkele wandelaars op het Bert Bospad. © Foto Ruud Voest

Zeldzame vogel maakt comeback door flinke make-over Utrechts natuurgebied

Om nieuwe natuur te maken is soms ‘gepast geweld’ nodig. Zo gingen zo’n twintig graafmachines aan de slag in de Westbroekse Zodden. Het resultaat mag er zijn: saai gras maakte plaats voor orchideeën en ook de zeldzame zwarte stern is neergestreken in het natte natuurgebied bij Westbroek. Hoe is dat gelukt?

  1. Dit is Levi (16) en hij bestaat helemaal niet: zo proberen politie en OM mensenhandelaren te pakken
    PREMIUM

    Dit is Levi (16) en hij bestaat helemaal niet: zo proberen politie en OM mensenhan­de­la­ren te pakken

    Levi, Fleur of Quinten. Ze zijn alle drie 16 jaar oud en veelvuldig actief op sekswebsites als Bullchat. Kleine kanttekening: ze bestáán helemaal niet. Het zijn ‘lokpubers’ die door politie en OM Midden-Nederland worden ingezet om bijvoorbeeld mensenhandelaren op te sporen. Met resultaat: een 55-jarige man uit Loenen aan de Vecht moest zich donderdag in de rechtbank verantwoorden omdat hij contact had gehad met de 16-jarige ‘Quinten’. Dit is hoe dat werkt.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht