Volledig scherm
PREMIUM
Tennissers van ULTV Rhijnauwen proosten op het nieuwe seizoen. © Foto Ruud Voest

Zelfs een ontplofte geiser houdt de borrel van tennisvereniging Rhijnauwen niet tegen

Even leek de voorjaarsborrel van tennisvereniging ULTV Rhijnauwen uit Bunnik niet door te gaan. De reden? Een ontplofte geiser in hun clubhuis. Maar fanatiek en inventief als de tennissers zijn, gingen ze naar een andere locatie om toch de start van het nieuwe seizoen te vieren.

Feestje!
Wat: de voorjaarsborrel om te vieren dat het nieuwe seizoen bijna van start gaat
Wie: ULTV Rhijnauwen
Waar: Stayokay Bunnik-Utrecht
Gasten: 35 fanatieke tennissers die wel van een drankje houden
Geen: feestje tot in de vroege uurtjes
Maar wel: gezellig samen naar huis fietsen
Kan niet wachten: ,,Ik heb zoveel zin in het nieuwe seizoen”, aldus organisator Astrid

Dat ze nu niet kunnen proosten in hun geliefde honk mag de pret niet drukken. Dan maar een extra drankje in Stayokay Utrecht-Bunnik, wat op een steenworp afstand van de tennisvereniging ligt. „Het is jammer dat het niet op ons eigen terrein kan, maar we gaan hier gewoon een feestje bouwen”, vertelt Mirjam.

De helft van de horecagelegenheid van Stayokay is gevuld met tennissers die niet kunnen wachten tot ze weer de buitenbaan op mogen. Michael is een van hen. „Hoe ik die wintermaanden doorgekomen ben? Gewoon binnen spelen!” legt hij uitgelaten uit. „Tennis is vroeger nooit mijn favoriete sport geweest, maar ik ben er nu helemaal weg van. Vooral de vereniging maakt het heel leuk.”

Hij is niet de enige die dat vindt. „Als je lid wordt, blijf je lid. Je wilt echt niets anders meer!” meent Anne-Mieke. Samen met haar vrienden Bianca en Marc is ze druk kletsend naast de bar te vinden. Het drietal tennist al zo lang als ze zich kunnen herinneren. Sinds hun elfde om precies te zijn. Als student speelden Anne-Mieke en Bianca op de Uithof. „Daarna werd het een stukje fietsen door Amelisweerd naar ULTV en hup, je bent zo jaren verder.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht